Słony Spichlerz, to gastronomiczne serce w Gdańsku, w starannie zaaranżowanym wnętrzu, z doskonałą lokalizacją i wysoką jakością dań.
W wyjątkowej przestrzeni Deo Plaza na gdańskiej Wyspie Spichrzów, w odnowionym, zabytkowym budynku spichlerza Deo Gloria mieści się koncept restauracyjny pod nazwą Słony Spichlerz – FOOD HALL, który jako pierwszy w Trójmieście połączył pod jednym dachem wielu restauratorów.
Główną ideą Słonego Spichlerza jest chęć stworzenia gastronomicznego serca w Gdańsku, w starannie zaaranżowanym wnętrzu, z doskonałą lokalizacją i wysoką jakością dań.
Słony Spichlerz to kreacja popularnego miejsca spotkań, w którym każdy czuje się swobodnie i z chęcią do niego powróci.
Food Hall zaprasza w weekendy od rana na śniadania z różnych stron świata, a przez cały tydzień na lunche i obiady, kończąc na serwowaniu kolacji do późnych godzin nocnych, szczególnie w weekendy.
Największym atutem miejsca jest zróżnicowanie smaków – połączenie kuchni m.in śródziemnomorskiej, azjatyckiej, włoskiej, polskiej i meksykańskiej.
Wśród restauratorów znajdują się: NEON, BŁOGO Cakes & Sweets, MEXEAT, CZERWONY PIEC, AMITORAMEN & SUSHI, GWAR Bistro, CHEEKY CHICKEN, SEXY BULL Burgers & Prosecco, PASTA MIASTA, SALTY BAR.
Słony Spichlerz to także wyjątkowe wnętrze, które mieści łącznie ponad 400 osób z uwzględnieniem ogródków – letniego i całorocznego na przestrzeni ok. 1000 m2.
W trzech salach odnajdziemy inspiracje nie tylko nadmorskim położeniem Gdańska, ale poczujemy niepowtarzalną atmosferę historycznej lokalizacji. Tu nowoczesność spotyka się z tradycją.